Over ons

Condoleanceregister.nl wil mensen dichter bij elkaar brengen rondom sterfgevallen, die veel indruk maken. Vaak is dat het geval bij het overlijden van nationaal of internationaal bekende mensen. Of als er sprake is van slachtoffers van een ramp, een ongeluk of een misdrijf. Bij zulke ingrijpende gebeurtenissen willen mensen zich graag verbonden voelen. Om steun te bieden en om emoties te delen. Maar dan moeten ze elkaar wel weten te vinden. Dat kan op Condoleanceregister.nl.

De website ontstond na het overlijden van Pim Fortuyn. Dat was één van de eerste keren dat mensen in ons land massaal uiting gaven aan hun verdriet en ontzetting. Het was toen ook online mogelijk om die gevoelens te delen. Immers, internet werd door steeds meer mensen gebruikt.

Onderdeel van Memori

Condoleanceregister.nl is onderdeel van Memori. Memori ondersteunt uitvaartprofessionals en particulieren die zich betrokken voelen bij een overlijden. Ze biedt daarmee nazorg aan mensen die een ingrijpend verlies hebben meegemaakt. Memori brengt bijvoorbeeld publicaties uit over rouwverwerking en nalatenschap. Daarnaast ontwikkelde ze de website Memori.nl. Daar kunnen nabestaanden een online gedenkplaats voor een overledene aanmaken en onderhouden.

Het condoleanceregister van Nederland

Het condoleanceregister van Nederland

Condoleanceregister wil mensen bij elkaar brengen rond het overlijden van nationaal of internationaal bekende mensen
en slachtoffers van
rampen, ongelukken en misdrijven

18
condoleanceregisters
156
condoleances & herinneringen