Boven water komen

6 februari 2015

Wat een gewaarwording moet het zijn als iemand vermist is en na zestien jaar weer gevonden wordt. Een auto te water die na al die jaren dan ineens letterlijk ‘boven water’ komt.

Je probeert te bedenken hoe dat voor de nabestaanden moet zijn. Grote blijdschap: ‘hij is gevonden’ en dan de nieuwe waarheid: ‘hij komt niet meer terug’.

De geruststelling dat het een ongeval en geen misdrijf is geweest.   In de krant staat dat de familie is gecondoleerd en gefeliciteerd. Nu worden deze twee wensen wel vaker door elkaar gehaald maar dan is het meestal een genante vergissing….

In dit geval kunnen ze legitiem samen worden gebruikt. Nu is belangrijk dat elk detail boven water komt, het naadje van de kous. Zoveel mogelijk informatie om de laatste zestien jaar zoveel mogelijk opnieuw te kunnen ordenen en dan af te sluiten met een echt afscheid. 

Een afscheid met een begin wat door het gemis al jaren geleden begonnen is. Verwarrend en toch fijn.... gecondoleerd en gefeliciteerd dan maar….. we blazen de kaarsjes voor het aantal jaren niet uit.

Loes Rooijakkers-Jeuken

Terug naar overzicht

Lees ook

  • Gepaste stilte na aanslag Charlie Hebdo

    Ja, we weten het, op dit moment is de actualiteit als het gaat om verdriet natuurlijk de aanslag in Parijs op de redactie van Charlie Hebdo.  Iedereen duikt er bovenop. Beladen omdat h...

    Lees meer
  • De bedroefde bolide

    Dagje Amsterdam? Voor autoliefhebbers die ook geïnteresseerd zijn in rouwauto’s kunnen met een gerust hart naar het uitvaartmuseum Tot Zover. Daar is de tentoonstelling over de Bedr...

    Lees meer
  • Gelukkig nieuwjaar

    Gelukkig nieuwjaar en nog de beste wensen…. Tja, het is moeilijk hé,  rond de jaarwisseling iets zeggen wat past tegen iemand die iemand verloren heeft. Dat verlies hoeft niet eens...

    Lees meer
Het condoleanceregister van Nederland

Het condoleanceregister van Nederland

Condoleanceregister wil mensen bij elkaar brengen rond het overlijden van nationaal of internationaal bekende mensen
en slachtoffers van
rampen, ongelukken en misdrijven

18
condoleanceregisters
156
condoleances & herinneringen