condoleanceregister van

Ellen Blazer

03-12-193122-01-2013
Plaats een reactie
Programmamaker en regisseur Ellen Blazer is op 81-jarige leeftijd overleden. Ze werd vooral bekend als de steun en toeverlaat van Sonja Barend. Bijna 20 jaar lang deed ze de eindredactie van haar praatprogramma's.

Blazer bedacht formats voor bekende tv-programma's als Per Seconde Wijzer en Twee voor Twaalf en de verschillende Sonja-programma's. Tijdens de talkshows hield ze vaak bordjes omhoog met vraagsuggesties voor Sonja.

Ze begon haar omroepcarrière in 1952 bij de afdeling klassieke muziek van de Wereldomroep. Na vijf jaar stapte ze over naar de VARA, waar ze tientallen jaren werkte. In 1973 maakte ze met presentator Koos Postema het programma 19-toen. In 1996 ging Blazer met pensioen en in 2007 kreeg ze, samen met Sonja Barend, een Ere Zilveren Nipkowschijf voor haar hele oeuvre.

Samenwerking
Sonja Barend zegt in een reactie op het overlijden: "De mooiste samenwerking, de dierbaarste vriendschap, en groot geluk, tijdperk ten einde".

Programmadirecteur Frans Klein noemt de rol van Blazer in de Nederlandse televisiegeschiedenis "van onschatbare betekenis".

Ellen Blazer overleed na een kortdurend ziekbed in haar woonplaats Hilversum.

Bron: NOS.nl
Foto: vara.nl

Een herinnering delen met de nabestaanden

Waarom was de overledene zo bijzonder voor u? Laat het de nabestaanden weten in uw eigen woorden of met foto's, film en muziek.

Maak een herinnering

Condoleances

Laatste reactie geplaatst door:
Marcel Meihuizen, Den Haag

Schrijf ook een condoleance

Hoe reageert u?

Elke reactie die uit uw hart komt is waardevol. Het hoeft niet anders of deftiger dan hoe u normaal praat.

Lees meer
Het condoleanceregister van Nederland

Het condoleanceregister van Nederland

Condoleanceregister delen