condoleanceregister van

Udo Jürgens

30-09-193421-12-2014
Plaats een reactie
De in Oostenrijk als Udo Jürgen Bockelmann geboren zanger en componist een icoon in de Duitstalige populaire muziek. Hij verkocht meer dan honderd miljoen platen en cd's tijdens een loopbaan van meer dan 50 jaar.

Tijdens een wandeling in Gottlieben (Zwitserland) werd hij onwel. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij om 16.25 uur overleed.

In Nederland hebben zangers ook succes gehad met de composities van Jürgens, onder meer André van Duin ("Een echte vriend", Ich war noch niemals in New York), Joe Harris ("drink rode wijn" , "Griechischer Wein") en Gerard Cox ("Avond", Abends). De grootste hit is echter wel Gib mir deine Angst in het Nederlands als "Geef me je angst" gezongen door zowel de vertaler André Hazes als door Guus Meeuwis.

Udo won in 1966 het Eurovisie Songfestival met het lied Merci chérie. Hij was de eerste Oostenrijker die het Eurovisie Songfestival won.

bron: wikipedia

Een herinnering delen met de nabestaanden

Waarom was de overledene zo bijzonder voor u? Laat het de nabestaanden weten in uw eigen woorden of met foto's, film en muziek.

Maak een herinnering

Condoleances

Laatste reactie geplaatst door:
Rita van den Berg, Capelle a/d IJsse...

Schrijf ook een condoleance

Hoe reageert u?

Elke reactie die uit uw hart komt is waardevol. Het hoeft niet anders of deftiger dan hoe u normaal praat.

Lees meer
Het condoleanceregister van Nederland

Het condoleanceregister van Nederland

Condoleanceregister delen