condoleanceregister van

Tom Bosley

01-10-192719-10-2010
Plaats een reactie
In zijn huis in Palm Springs is de Amerikaanse acteur Tom Bosley overleden. Hij overleed aan een hartstilstand. Bosley had ook longkanker.

Hij werd bekend door zijn rol als vader Cunningham in de tv-serie \'Happy Days\'. Bosley eindigde met die rol op de negende plaats in de de \'Top 50 van beste tv-vaders aller tijden\' in 2004.

Bosley werd in 1927 in Chicago geboren. Hij brak eind jaren vijftig door met zijn rol van burgemeester van New York in de Broadwaymusical Fiorello. Hij won hiervoor in 1959 een Tony Award, de belangrijkste musicalprijs ter wereld.

In de jaren zestig had hij bijrollen in televisieseries als \'Dr Kildare\' en \'Bonanza\'.
Happy Days

Bij het grote publiek werd Bosley pas echt bekend als vader Cunningham in de tv-comedy \'Happy Days\'. Die serie gaat over de tiener Richie Cunningham die opgroeit in de jaren vijftig. De show was een wereldwijd succes en liep van 1974 tot 1984.

Later speelde Bosley sheriff Tupper in de detective \'Murder, She Wrote\' en Father Dowling in de tv-serie \'Father Dowling Mysteries\'. Ook had hij gastrollen in tv-series als \'The Love Boat\' en \'The Streets of San Fransisco\'. De laatste jaren speelde hij onder meer in de serie \'That \'70s Show\'.

Vanwege zijn vaderlijke stem werd hij ook veel gevraagd om animatieseries in te spreken.

Tom Bosley werd 83 jaar.

Een herinnering delen met de nabestaanden

Waarom was de overledene zo bijzonder voor u? Laat het de nabestaanden weten in uw eigen woorden of met foto's, film en muziek.

Maak een herinnering

Condoleances

Laatste reactie geplaatst door:
jolanda , heerenveen

Schrijf ook een condoleance

Hoe reageert u?

Elke reactie die uit uw hart komt is waardevol. Het hoeft niet anders of deftiger dan hoe u normaal praat.

Lees meer
Het condoleanceregister van Nederland

Het condoleanceregister van Nederland

Condoleanceregister delen