condoleanceregister van

Richard Nieuwenhuizen grensrechter SC Buitenboys

Overleden op: 03-12-2012


De 41-jarige hobbygrensrechter Richard Nieuwenhuizen, stierf in het ziekenhuis nadat hij half dood was geschopt. Nieuwenhuizen is waarschijnlijk overleden als gevolg van hersenschade, die hij opliep door de schoppen tegen zijn hoofd en nek die hij direct na de wedstrijd van Buiten Boys B3 opliep.

Na het laatste fluitsignaal gaven vrijwel alle spelers de scheidsrechter een hand om hem te bedanken voor de leiding. Alleen de drie Marokkaanse spelers van Nieuw Sloten liepen naar de grensrechter, trokken hem naar de grond en begonnen op zijn hoofd en nek in te trappen.

Volgens het gerechtshof in Leeuwarden was er sprake van "een explosie van geweld" tegen Nieuwenhuizen. "Er is op hem ingetrapt."

Mohamed K. is veroordeeld voor openlijke geweldpleging en krijgt daarvoor 12 maanden jeugddetentie. De overige verdachten zijn door het hof veroordeeld voor medeplegen van doodslag.

De enige meerderjarige verdachte El-Hasan D. krijgt zes jaar cel, met aftrek van voorarrest. Diens zoon Yassine D. krijgt twaalf maanden jeugddetentie waarvan twee voorwaardelijk. Verder krijgen Soufiyan B., Ibrahim C., Faydi F. en Otman K. 24 maanden jeugddetentie waarvan 12 maanden voorwaardelijk.

Biografie
* verplichte velden

Register geopend door:

Stuur de beheerder een e-mail
Condoleanceregister.nl
cleanUrl.'/herinneringen/';?>
Het condoleanceregister van Nederland

Het condoleanceregister van Nederland

Condoleanceregister delen