condoleanceregister van

Rashied Ali

01-07-193512-08-2009
Plaats een reactie
De legendarische Amerikaanse jazzdrummer Rashied Ali (74) is overleden.

De legendarische Amerikaanse jazzdrummer Rashied Ali, die vooral door zijn samenwerking met avantgardist John Coltrane bekend is geworden, is op 74-jarige leeftijd gestorven aan een hartaanval.

Geboran als Robert Patterson, geldt Ali als uithangbord van de freejazzscene in New York. Hij had in het leger leren drummen en leerde in de jaren zestig saxofonist Coltrane kennen. In 1965 werkte hij mee aan diens album \'Meditations\'. Twee jaar later en kort voor de dood van Coltrane volgde de beroemde plaat \'Interstellar Space\', waarop Ali schitterde met zijn vrij pulserende en expressionistische stijl.

Andere progressieve jazzmusici met wie hij samenwerkte waren Paul Bley, Don Cherry, Pharoah Sanders en John Zorn. In de jaren zeventig stichtte hij in New York de jazzclub Ali\'s Alley. Tot zijn dood nam hij nog platen op, de laaste tijd met het Rashied Ali Quintet. Het was de bedoeling in november op te treden in New York en Wenen.

Een herinnering delen met de nabestaanden

Waarom was de overledene zo bijzonder voor u? Laat het de nabestaanden weten in uw eigen woorden of met foto's, film en muziek.

Maak een herinnering

Condoleances

Laatste reactie geplaatst door:
Joris Teepe, New York

Schrijf ook een condoleance

Hoe reageert u?

Elke reactie die uit uw hart komt is waardevol. Het hoeft niet anders of deftiger dan hoe u normaal praat.

Lees meer
Het condoleanceregister van Nederland

Het condoleanceregister van Nederland

Condoleanceregister delen