condoleanceregister van

Professor Bob Smalhout

13-10-192702-07-2015

Welke herinnering heeft u aan Professor Bob?

Herinneringen zijn iemands meest waardevolle bezit. Na een verlies geven ze troost en brengen ze de overledene weer even heel dichtbij. Deel hier uw eigen herinneringen in woorden, beelden of muziek.

Maak een herinnering
Bekijk herinneringen
* verplichte velden

Register geopend door:

Stuur de beheerder een e-mail
Condoleanceregister.nl

Herinneringen

 • 2019
  kunst en inspiratie
  herinnering 8   |   niet OK
  Het huis van Bob en Mieki was warm en gezellig. Bob had een diepe connectie met de Joodse inspiratie. Ik doe daar al vele jaren iets mee, via sefardische muziek. Het is een natuurlijke stroom, of je nu officieel `joods bent of niet. Het heeft met inspiratie vanuit onzichtbare bronnen te maken. Ik was net in de stad Narbonne. Bob zou het superinteressant hebben gevonden, wat daar bruiste en leefde in de middeleeuwen. Ik maak zelfs een voorstelling La Convivencia over de kruisbestuiving van de oude culturen, Joods, Christelijk, Arabisch en de troubadours, die het allemaal vanzelfsprekend vermengden. Ik had het graag met hen gedeeld.
  nelleke nieuwboer - soest
  4 juli 2019
 • 2018
  mooie momenten
  herinnering 7   |   niet OK
  Het waren mooie momenten, daar in het huis van Mieki en Bob, dat ik samen met Hanke Roosegaarde Bisschop muziek maakte met Mieki!!
  nelleke nieuwboer - soest
  2 juli 2018
 • muziek bij Mieki en gesprekken met Bob
  herinnering 6   |   niet OK
  Als zangeres ben ik een paar keer op repetitie geweest bij Mieki en Bob thuis, samen met de pianiste Hanke. Het was er gezellig, vriendelijk, en Mieki speelde zo mooi en warm cello. Tijdens de koffie hadden we dan een boeiend gesprek. Ik sprak /schreef met Bob een aantal keren over mijn BDE ervaring (dat je door een tunnel gaat en ervaart dat er 'iets' is aan de 'andere kant') Soms meen ik een glimp van hem op te vangen waarbij hij uitroept "had ik je maar geloofd.."Zijn geest is, in mijn ogen, nog springlevend en hij zou willen dat de wetenschap sneller vorderde op het gebied van 'leven na de dood'..het is best wetenschappelijk te verklaren, als er meer aandacht voor zou zijn. Veel liefs.
  nelleke nieuwboer - soest
  2 juli 2017
 • 2016
  Algemeen
  herinnering 5   |   niet OK
  Hij was altijd op zoek naar het beste voor de mensen heel intressant ! Blijft in herinnering Ada Dahlhaus
  Ada Dahlhaus - Ermelo
  5 juli 2016
 • 2015
  creatieve mensen Bob en Mieki
  herinnering 4   |   niet OK
  Als zangeres mocht ik een aantal malen genieten van de sfeer in huize Smalhout, muziek makend met Mieki, de celliste. Dit jaar is ook Aafje Heynis heen gegaan, waar ik wat lessen bij mocht volgen. Bob en Mieki zijn van een generatie die toegewijd was aan iets dat verder gaat dan je centjes verdienen..inhoud, kwaliteit..Altijd onderzoekend..
  nelleke nieuwboer - soest
  23 december 2015
 • Tekst
  herinnering 3   |   niet OK
  U was een geweldig eerlijk mens ! Rust zacht !
  Eric van Nus - Leusden
  17 juli 2015
 • Dank u wel
  herinnering 2   |   niet OK
  Ik mocht leren van uw bestaan via mijn moeder, destijds werkzaam in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Ze had een geweldige waardering en respect voor uw houding. Fout is fout, en goed is goed, ongeacht of de fout werd gemaakt door een meneer met een witte jas aan.
  Rebel tegen Wil en Dank was mijn eerste boek, geschreven door René Steenhorst. Ik kreeg het van haar. Dit is die dokter, die ze waarderen maar voor wie ze altijd oppassen. Ik mag die man wel, vertelde ze me.
  En zo begon de tijd dat ik al jaren samen met mijn partner elke zaterdag de columns las in de Telegraaf. Elke zaterdag tijdens de lunch, las ik hem de column voor. Vaak hebben we erom gelachen. Toen u wat vaker ziek werd, en soms verstek moest laten gaan, schreef ik U een kaartje en vertelde dit. Vroeg U, toch zeker nog even te blijven, omdat we U niet wilden missen.
  Nu is het dan toch zover, zo jammer.
  We zullen U missen als een man met een hele brede kennis van de meest uiteenlopende zaken, maar ook als iemand die de oude waarden en normen in ere wenste te houden. Heel herkenbaar voor mensen van de wat oudere stempel, en ik denk, een gemis voor de jeugd van vandaag.
  Moge U rusten in Vrede samen met de geweldige 2 vrouwen in uw leven.
  Gecondoleerd voor uw directe nabestaanden en vrienden.
  Maar vooral bedankt, voor de levens gespaard, voor de kennis gedeeld en voor de liefde en overtuiging waarmee U dit heeft gedaan.
  Rust zacht.
  Desiree Griffioen - Nieuwegein
  7 juli 2015
 • 1983
  Medische misser
  herinnering 1   |   niet OK
  Het is al weer lang geleden ik dacht omstreeks 1983 dat mijn neefje Marcel werd geholpen aan zijn amandelen in het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven.
  Er ging van alles mis zowel bij de verdoving als bij de ingreep.
  Hij raakte in een coma en zijn hersenen raakten beschadigd, waardoor hij tot op heden gehandicapt is en in zijn werkzaamheden en sociale contacten grote problemen ondervindt. Bob Smalhout heeft in een TV-uitzending de zaak samen met mijn inmiddels overleden zus in de openbaarheid gebracht. Een kinderarts,werkzaam in het Catharina ziekenhuis, die voor de zaak opkwam is ontslagen. De top hield de handen boven elkaars hoofd. Uiteindelijk is er na een lange procedure smartengeld uitgekeerd: bedankt Bob Smalhout voor uw bijdrage en alle nabestaanden van harte gecondoleerd !
  Paul van Kraaij - Mierlo
  5 juli 2015
Het condoleanceregister van Nederland

Het condoleanceregister van Nederland

Condoleanceregister delen