condoleanceregister van

Milly Boele

02-09-199716-03-2010


Milly had voor het laatst contact met haar moeder op 10 maart 2010 om ongeveer 17:30 uur. Milly vroeg haar moeder om haar terug te bellen omdat er een buurman voor de deur stond. Toen haar moeder haar na tien minuten terugbelde, antwoordde ze niet op haar mobiele telefoon. Om ongeveer 18:30 kwam de moeder van Milly naar huis en vond haar niet thuis. Na een tijd werd ze als vermist gemeld bij de politie.

Op dinsdag 16 maart meldde buurman Sander Vreeswijk zich bij de politie met de mededeling dat hij belangrijke informatie had over de verdwijning van Milly. Hij werd onmiddellijk als verdachte aangehouden. Later die dag vond de politie het lichaam van Milly, dat begraven was in de tuin van Vreeswijk. Vreeswijk had zich bij de politie gemeld op aanraden van zijn vriendin, eveneens werkzaam bij de politie, aan wie hij zijn daad had opgebiecht.

Het Openbaar Ministerie in Dordrecht maakte op 19 maart bekend dat Vreeswijk verdacht werd van doodslag. Ook werd een onderzoek gelast naar zijn psychische gesteldheid. Op 21 mei maakte het OM in Dordrecht bekend dat Vreeswijk werd vervolgd voor moord, seksueel misbruik, vrijheidsberoving en het verbergen van het dode lichaam.

Op 26 november 2010 werd Vreeswijk door de rechtbank in Dordrecht veroordeeld tot 18 jaar cel en TBS. Zowel Vreeswijk als het Openbaar Ministerie ging tegen deze uitspraak in hoger beroep. Ook in hoger beroep werd hij tot 18 jaar cel en TBS veroordeeld.

Biografie
* verplichte velden

Register geopend door:

Stuur de beheerder een e-mail
Condoleanceregister.nl
cleanUrl.'/herinneringen/';?>
Het condoleanceregister van Nederland

Het condoleanceregister van Nederland

Condoleanceregister delen