condoleanceregister van

James Last

17-04-192909-06-2015

Welke herinnering heeft u aan James?

Herinneringen zijn iemands meest waardevolle bezit. Na een verlies geven ze troost en brengen ze de overledene weer even heel dichtbij. Deel hier uw eigen herinneringen in woorden, beelden of muziek.

Maak een herinnering
Bekijk herinneringen
* verplichte velden

Register geopend door:

Stuur de beheerder een e-mail
Condoleanceregister.nl

Herinneringen

 • 2015
  Last tour van een everLasting Hansi...
  herinnering 3   |   niet OK

  Nog steeds onvoorstelbaar dat deze muzikant dood is, toch is het al weer een jaar geleden dat hij stierf.
  Hij was een unieke muzikant, maar vooral een mens. Bijgaande foto's die ik maakte waarop hij spontaan een meisje op de Bühne haalde in Lingen en haar in Köln weer even spontaan herkende en de hand schudde getuigen daarvan!
  Hopelijk blijft zijn herinnering levend, misschien via zijn band….

  Jan Verniers - Arnhem
  9 juni 2016
 • 2015
  Mei 2013 met mijn moeder te Hamburg; Koln en tour 2015
  herinnering 2   |   niet OK

  Morgens Um Sieben: Hansi is heengegaan….

  Met James Last, Hansi genaamd door zijn fans, is een legende heengegaan. Het bericht kwam in de morgen, Nederlandse tijd: meteen moest ik aan zijn compositie Morgens Um Sieben denken?
  Hij had een unieke gave om alle soorten muziek aantrekkelijk te maken en tot op het laatst jong publiek middels de modernste huidige muziek aan zich te binden. Hij die nooit wilde stoppen is nu van hoger hand gestopt, op het moment dat hij overwoog na zijn ?laatste? tournee in april dit jaar, toch weer verder te gaan.
  Hij was naast groot muzikant vooral een nederig mens. Geen ster die ver boven zijn publiek stond. Ik had met andere fans de eer hem van nabij te kennen. Misschien is hij wel de enige grote artiest die fans voor zijn concerten bij zijn soundcheck uitnodigde. Ook daarna kon je gezellig aanwezig zijn in het hotel waar hij en zijn muzikanten verbleven. Hij was wars van sterallures. Met plezier tilde hij een kind op het podium. Ik en nog een Nederlandse fan maakte van de concerten fotoboeken: het werd door hem erg gewaardeerd en het was altijd leuk door hem herkend voor te worden met de camera in de hand voor het podium.
  Ik heb jaren geleden het plan opgevat om de muziek van Toon Hermans door zijn orkest te laten vertolken: ik ben met Maurice,de zoon van Toon, naar hem en zijn manager geweest. Het idee was geboren met wederzijds enthousiasme, maar vanwege de niet ophoudende tournees kwam het er niet van. Nu kan het niet meer?
  Twee jaar geleden nam ik mijn 90-jarige moeder een paar keer mee naar zijn concerten. Na het toen laatste concert te Hamburg sprak hij uitgebreid met haar. Puur toevallig had ik zondag nog contact met zijn jonge vrouw Christine over de foto die ik toen van die twee maakte. Nadat mijn moeder twee weken later, precies twee jaar geleden, in Zwitserland overleed belde hij mij zelfs op vanwege het fotoboek maar ook om te zeggen hoe bijzonder hij het vond dat ik haar meenam en dat hij daarvan met zijn orkestleden had genoten. Het typeert de mens Hans Last. Er is een unieke muzikant heengegaan die zeer gemist zal worden door zijn fans, zijn familie en zeker door zijn vrouw Christine… Maar misschien speelt hij boven verder met zijn grote vriend Jochen Ment: twee jaar geleden kwam er een wens vanuit het publiek om Biscaya nog eens te spelen. Heel ad rem antwoordde Hansi: “dat is helaas niet mogelijk, mijn vriend Jochen Ment is boven en kijkt nu vanuit de hemel naar ons”… Laat ons hopen dat die beiden, wellicht vergezeld van oude bandleden zoals Derek Watkins end Gunter Platzek, op ons neer blijven kijken!!!  Jan Verniers
  Arnhem

  Jan Verniers - Arnhem
  14 juni 2015
 • 2014
  De wereld van muziek
  herinnering 1   |   niet OK
  Wat een energie!
  Redactieteam Zorgna - Heijen
  11 juni 2015
Het condoleanceregister van Nederland

Het condoleanceregister van Nederland

Condoleanceregister delen