condoleanceregister van

James Last

17-04-192909-06-2015
Schrijf condoleance
Bekijk condoleances
* verplichte velden

Register geopend door:

Stuur de beheerder een e-mail
Condoleanceregister.nl

Condoleances

Jan Verniers
Morgens Um Sieben: Hansi is heengegaan….

Met James Last, Hansi genaamd door zijn fans, is een legende heengegaan. Het bericht kwam in de morgen, Nederlandse tijd: meteen moest ik aan zijn compositie Morgens Um Sieben denken?
Hij had een unieke gave om alle soorten muziek aantrekkelijk te maken en tot op het laatst jong publiek middels de modernste huidige muziek aan zich te binden. Hij die nooit wilde stoppen is nu van hoger hand gestopt, op het moment dat hij overwoog na zijn ?laatste? tournee in april dit jaar, toch weer verder te gaan.
Hij was naast groot muzikant vooral een nederig mens. Geen ster die ver boven zijn publiek stond. Ik had met andere fans de eer hem van nabij te kennen. Misschien is hij wel de enige grote artiest die fans voor zijn concerten bij zijn soundcheck uitnodigde. Ook daarna kon je gezellig aanwezig zijn in het hotel waar hij en zijn muzikanten verbleven. Hij was wars van sterallures. Met plezier tilde hij een kind op het podium. Ik en nog een Nederlandse fan maakte van de concerten fotoboeken: het werd door hem erg gewaardeerd en het was altijd leuk door hem herkend voor te worden met de camera in de hand voor het podium.
Ik heb jaren geleden het plan opgevat om de muziek van Toon Hermans door zijn orkest te laten vertolken: ik ben met Maurice,de zoon van Toon, naar hem en zijn manager geweest. Het idee was geboren met wederzijds enthousiasme, maar vanwege de niet ophoudende tournees kwam het er niet van. Nu kan het niet meer?
Twee jaar geleden nam ik mijn 90-jarige moeder een paar keer mee naar zijn concerten. Na het toen laatste concert te Hamburg sprak hij uitgebreid met haar. Puur toevallig had ik zondag nog contact met zijn jonge vrouw Christine over de foto die ik toen van die twee maakte. Nadat mijn moeder twee weken later, precies twee jaar geleden, in Zwitserland overleed belde hij mij zelfs op vanwege het fotoboek maar ook om te zeggen hoe bijzonder hij het vond dat ik haar meenam en dat hij daarvan met zijn orkestleden had genoten. Het typeert de mens Hans Last. Er is een unieke muzikant heengegaan die zeer gemist zal worden door zijn fans, zijn familie en zeker door zijn vrouw Christine…


Jan Verniers
Arnhem
Jan Verniers - Arnhem
14 juni 2015
condoleance 3  |  
Bennie Pothast
Ik ben sinds 1968 grote fan en vindt dit verlies een groot en verlies voor alle muziek liefhebbers, ik wens dan ook de familie dit verlies van Hans Last veel sterkte toegewenst.Bennie Pothast, EnschedeThe NetherlandsOok namens mijn Familie uit Canada,James Last r.i.p.in 1965 hadden we j eerste single in huis, een medley van Du Du Liegst Mir Im Herzen.

Jessy Pothast: die plaat werd zovaak gedraaid, dat de naald er door heen vloog. De muziek was zo vrolijk, dat het na meer dan 50 jaar nog steeds in mijn hart is.

Hansi rust zacht, en weet dat Du In Meinen Herzen bistJan Pothast, Hamilton CanadaBennie Pothast - Enschede
13 juni 2015
condoleance 2  |  
Redactieteam Zorgna
Misschien wilt u meer lezen over James Last: http://hitriders.be/artiesten/james-last/

Prachtige site met veel informatie!
Redactieteam Zorgna - Heijen
11 juni 2015
condoleance 1  |  
Het condoleanceregister van Nederland

Het condoleanceregister van Nederland

Condoleanceregister delen