condoleanceregister van

Hans van Mierlo

18-08-193111-03-2010
Schrijf condoleance
Bekijk condoleances
* verplichte velden

Register geopend door:

Stuur de beheerder een e-mail
Condoleanceregister.nl

Condoleances

Erdal CETINKAYA
Ik wens zijn familie heel veel sterkt voor nu en voor later.
Erdal CETINKAYA - DEN HAAG
11 maart 2020
condoleance 545  |  
Raphael Francois  Helstone
In den beginne waren daar de mannen van goede naam, de Baal Shem Tov, zo staat geschreven in Genesis. Hans van Mierlo was zo'n man, die zijn rol in het leven serieus nam, maar daarin nooit overdreef. Natuurlijk heeft iedereen zo zijn eigen herinneringen, maar nu missen we mannen zoals hij op het 'stuurlose schip' dat Nederland heet...........
Raphael Francois Helstone - London
24 maart 2017
condoleance 544  |  
james hanssens
mag ik Hans van Mierlo met U gedenken.
Uw familie heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van ons land en de mensen .Hans heeft door zijn tomeloze inzet ,daar mede aan bijgedragen.
james hanssens - Vlissingen
11 maart 2016
condoleance 543  |  
Miep PetersMaassen
Rust in vrede..
Miep PetersMaassen - Maastricht
11 maart 2016
condoleance 542  |  
Helena
Ieder afscheid
is een nieuw begin

Afscheid
het begin van
een reeks dierbare herinneringen
die je samen bewaart en koestert

In je hoofd en
in je hart

Voor altijd
Helena - Nieuwegein
11 maart 2012
condoleance 541  |  
Rooster
Jammer om zo'n integere, knappe, rustige en intelligente politicus te moeten missen.
Voorbeeld voor de z.g té adremme politici, die vlot en populair willen overkomen, hetgeen leidt tot het tegenovergestelde..
Ik wens familie en vrienden alle sterkte toe.
Rooster - Stadskanaal
11 maart 2012
condoleance 540  |  
H.J. Buskermolen
Van harte gecondoleerd. Hij was een groot man. Ik heb van hem genoten. Sterkte Hein Buskermolen
H.J. Buskermolen - Voorhout
11 maart 2012
condoleance 539  |  
Fons en Joke van der Biessen
We zullen je nooit vergeten.
Fons en Joke van der Biessen - Hoogvliet-RT
13 maart 2011
condoleance 538  |  
Anton & Angelica
Hans, we zijn U nog steeds niet vergeten. Een jaar geleden al weer!
Conny, en verder aan een ieder die voor Hans dierbaar was ontzettend veel Moed en Kracht toegewenst!
Anton & Angelica - Roosendaal
12 maart 2011
condoleance 537  |  
Opa Beer
De fabel van ?de houthakker, de vos en de vossenjagers??


Wij hebben samen de erfenis van Hans van Mierlo in stand te houden? de beginselen van de democratie? niet onderhandelbaar!


Een vos, op de hielen gezeten door vossenjagers, vroeg een houthakker om een schuilplaats. Deze wees hem zijn hut. Toen de jagers arriveerden, antwoordde hij ?nee? op hun vraag of hij de vos had gezien, maar de vos zag vanuit zijn schuilplaats de houthakker met zijn ogen wijzen op de hut. Dat viel de jagers echter niet op. Toen zij weg waren, wilde de vos vertrekken. De houthakker vroeg hem: ?waarom bedank je me niet voor je redding??. De vos antwoordde: ?omdat je woorden en intentie niet met elkaar in overeenstemming waren?...


\"Taal is een valuta, waarvan de waarde afhangt van het gedrag dat ermee overeenkomt\", aldus de een jaar geleden overleden Hans van Mierlo.De gevreesde tiran Kadaffi houdt wankelend stand. Meer dan 40 jaar heeft deze dictator zijn wrede stempel gedrukt op zijn land, zijn volk en de wereld. De aanslag op het bij Lockerbie neergestorte vliegtuig was bijvoorbeeld zijn laffe beraming.Dat wist het rijke westen, dat niettemin opnieuw vriendschapsbanden aanknoopte met deze duivelse alleenheerser. Om geen andere reden, dan omdat hij beschikte over de door het westen zo begeerde olie? om die te ruilen tegen de door hem zo begeerde wapens? waarmee hij het westen en zijn eigen volk tot op heden in zijn greep weet te houden? om zijn dictatuur te kunnen continueren. Het westen loopt nu in zijn eigen zwaard van aan Libië geleverde wapens?


Als het westen consequent zou zijn geweest? de daad bij het woord had gevoegd? en Kadaffi eerder zou hebben geïsoleerd, zou het nooit zover zijn gekomen? Wij hebben Kadaffi?s bewind in woorden veroordeeld, maar in daden gesteund? double mind? double bind? double blind? een verwarrende discrepantie tussen woord en daad?


Afgelopen week een verkapt staatsbezoek aan Oman? en een staatsbezoek aan Qatar? alleen-heerschappijen? want woorden kunnen deuren openen? Sesam open u, het magische sleutelwoord in ?Ali Baba en de veertig rovers?, een sprookje van Scheherazade uit de reeks van 1001 nachten? vriendschapsbanden ?voor zaken?? marinefregatten? wapens? voor olie? zaken gaan nu eenmaal voor... Een elkaar wurgende omarming van oost en west...


Waarom de geschiedenis zich altijd kan herhalen? Omdat onze woorden en intenties niet met elkaar in overeenstemming zijn?Opa Beer, 12 maart 2011.
www.fabelsvanguido.nl
www.fabelsvoorvolwassenen.nl
Opa Beer - Bergen
12 maart 2011
condoleance 536  |  
Het condoleanceregister van Nederland

Het condoleanceregister van Nederland

Condoleanceregister delen