condoleanceregister van

Gregor Frenkel Frank

30-03-192928-10-2011
Plaats een reactie
Gregor Frenkel Frank was een Nederlands acteur, presentator en tekstschrijver. Hij was de jongere broer van Dimitri Frenkel Frank.

Frenkel Frank werd als stateloze geboren te M√ľnchen en kwam via Dresden en Berlijn in 1936 naar Nederland. Frenkel Frank studeerde van 1947 tot 1949 aan Nijenrode, in dezelfde klas als Albert Heijn en Michel van der Plas.[bron?]

Hij schreef teksten voor radio, televisie, boeken en tijdschriften. Frenkel Frank was enkele jaren schrijver en presentator van het programma KRO's Cursief, schreef zeven jaar lang alle liedjes voor Brandpunt in de markt en werkte als schrijver en presentator in verschillende programma's samen met Jules de Corte en Syta Bolt, onder leiding van Jos Timmer.

Naast het schrijven en presenteren speelde Frenkel Frank ook in films, onder andere van zijn broer Dimitri en in drie Krimi's als Duits acteur. Verder vertaalde hij zeven toneelstukken voor Luc Lutz en de dertig afleveringen van de televisieserie Ha die Pa! uit het Engels, en was hij actief in de reclamewereld. De laatste jaren was Frenkel Frank vooral bekend als vast panel lid in het programma Ook dat nog!.

Frenkel Frank overleed op 82-jarige leeftijd.

bron: wikipedia

Een herinnering delen met de nabestaanden

Waarom was de overledene zo bijzonder voor u? Laat het de nabestaanden weten in uw eigen woorden of met foto's, film en muziek.

Maak een herinnering

Condoleances

Laatste reactie geplaatst door:
Elly Haverkamp, Amsterdam Zuidoost

Schrijf ook een condoleance

Hoe reageert u?

Elke reactie die uit uw hart komt is waardevol. Het hoeft niet anders of deftiger dan hoe u normaal praat.

Lees meer
Het condoleanceregister van Nederland

Het condoleanceregister van Nederland

Condoleanceregister delen