condoleanceregister van

Glenn van Haen

01-06-198923-06-2012


De 23-jarige Glenn van Haen overleed na een mishandeling in het centrum van Sittard, waar hij met één klap van een geoefende thaibokser om het leven moet zijn gekomen. Glenn was een lieve, mooie man, werkte bij de post, had een vriendin en was enig kind.

De dader is de 25-jarige Geoffrey P. uit Sittard. Zijn advocaat liet weten dat zijn cliënt diep onder de indruk is van de gebeurtenissen. 'Het raakt hem zeer diep. Hij heeft het zo niet gewild.'

Het voorval gebeurde op vrijdagnacht rond 3 uur in de Putstraat in Sittard. Glenn was eerst op een verjaardagsfeestje van zijn beste vriend geweest en toen dat om half drie was afgelopen, gingen zijn vrienden alvast vooruit naar de shoarmatent.

Nog voordat Glenn werd gemist, lag hij al in elkaar geslagen op straat. Even later overleed hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Aanleiding voor de vechtpartij was volgens ooggetuigen een ruzie op een voetbaltoernooi van Fortuna-fans, eerder dat jaar.

Vlak na de dodelijke mishandeling heerste er vooral woede in Sittard. Men wilde dat de politiek de daders van zinloos geweld harder aanpakt.

Geoffrey P. is veroordeeld tot drie jaar cel voor het doodslaan van Glenn van Haen. Een jaar van de straf is voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar. Dat heeft de rechtbank in Maastricht bepaald.

De rechtbank woog zwaar mee dat de dood vooral op toeval berustte. De klap van Geoffrey kwam volgens onderzoekers precies op het verkeerde moment, op de verkeerde plek en met de verkeerde kracht op de borst van Van Haen. Hierdoor kon hij niet weten dat Van Haen dood zou gaan door de klap.

Biografie
* verplichte velden

Register geopend door:

Stuur de beheerder een e-mail
Condoleanceregister.nl
cleanUrl.'/herinneringen/';?>
Het condoleanceregister van Nederland

Het condoleanceregister van Nederland

Condoleanceregister delen