condoleanceregister van

Donna Summer

31-12-194817-05-2012
  • 31 december 1948 - Boston
  • Bruce Sudano


De Amerikaanse discozangeres Donna Summer is in Key West in de Verenigde Staten overleden. Ze is gestorven aan de gevolgen van longkanker.

Summers familie zei in een verklaring: "Vanmorgen vroeg zijn we Donna Summer Sudano verloren. Een vrouw met veel giften, de grootste was haar geloof. (...) Woorden kunnen niet uitleggen hoe zeer we alle liefde en gebeden waarderen in deze moeilijke tijd."

Donna Summer werd in 1948 in Boston geboren als LaDonna Adrian Gaines. Als jong meisje zong ze in een gospelkoor. De zangeres scoorde grote hits in de jaren zeventig. Ook in de jaren '80 en '90 was ze nog steeds succesvol. Een paar van haar grootste hits zijn Hot Stuff, Bad Girls, Love to Love You Baby en She Works Hard for the Money.

In Oostenrijk leerde ze haar eerste man, acteur Helmuth Sommer, kennen. Samen kregen ze dochter Mimi Sommer in 1973. Na de scheiding behield Summer de achternaam van haar ex-man en veranderde hem in Summer. In 1980 trouwt ze met Bruce Sudano. Samen hebben ze twee dochters gekregen: Brooklyn en Amanda.

Donna Summer is 63 jaar geworden.

Biografie
* verplichte velden

Register geopend door:

Stuur de beheerder een e-mail
Condoleanceregister.nl
cleanUrl.'/herinneringen/';?>
Het condoleanceregister van Nederland

Het condoleanceregister van Nederland

Condoleanceregister delen