condoleanceregister van

Cor du Buy

08-01-192111-11-2011

Welke herinnering heeft u aan Cor?

Herinneringen zijn iemands meest waardevolle bezit. Na een verlies geven ze troost en brengen ze de overledene weer even heel dichtbij. Deel hier uw eigen herinneringen in woorden, beelden of muziek.

Maak een herinnering
Bekijk herinneringen
* verplichte velden

Register geopend door:

Stuur de beheerder een e-mail
Condoleanceregister.nl

Herinneringen

 • Groot tafeltennisser
  herinnering 5   |   niet OK
  Ttv Patrios uit Amsterdam weet dat Cor
  Een grootheid was op tafeltennis gebied

  Een markant man die wij missen en altijd in de herinnering zal blijven van menig fan en speler.

  Fijn mens.
  Roland Brils - Amsterdam
  11 november 2016
 • 1996
  Onuitwisbare uurtjes
  herinnering 4   |   niet OK

  Tennissen was te duur. Maar pingpongen, dat mocht van m'n ouders. Dus ontmoette ik voor het eerst al als jochie van veertien Mijn Idool in levende lijve, in het Tafeltennis Instituut achter de Stadsschouwburg in Amsterdam: COR DU BUY!!! met zijn sonore stem, 'sinds mensenheugenis' kampioen van Nederland, met zijn sonore stem die iedereen (her)kende van de radio.
  Drie jaar geleden ging je dood, Cor, je werd spelenderwijs ruim 90 jaar oud. Maar zo'n markant en aimabel mens als jij is natuurlijk voor de eeuwigheid geboren!

  Echt contact, als dorpsgenoten, hebben wij vanaf 1980 gehad, toen wij allebei van Amsterdam naar Bergen NH bleken te zijn verhuisd. Je hebt daar een prachtig tennispark gebouwd, De Bedriegertjes. En omdat je mij vroeg je levensverhaal op te schrijven, zaten we jarenlang eens per week in de kantine van je park bijeen en overstelpte je me met de meest uiteenlopende verhalen. Onuitwisbare uurtjes! Op een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van je 75ste verjaardag, in 1996, kreeg je het eerste exemplaar overhandigd door Erica Terpstra.
  Ik haal je biografie nog eens uit de kast: "Anekdotes uit het leven van een legendarisch pingponger". En voel onmiddellijk weer dat sprankelende enthousiasme van die veelzijdige bon vivant. Als het aan ons had gelegen, Cor, was je boekje tien keer zo dik geweest!  Arthur Frid - Bergen NH
  18 november 2014
 • Beste Cor
  herinnering 3   |   niet OK
  Als jeugdspeler bij de Nederlandse selectie, waar jij Bondstrainer was, heb ik veel van je geleerd en op de trainingen tegen je mogen spelen.
  Wanneer je wel eens verloor van mij, keek je er wel vanop.
  Heb zelfs thuis bij je in Amsterdam mogen logeren, want je wilde mij naar een club aldaar halen, om daar te gaan spelen. Je vond immers dat ik als Brabander bijzondere talenten had. Ik vond je in alle opzichten een geweldig mens. Bedankt!

  Peter van Ham Den Bosch
  14 november 2014
  Peter van Ham - Den Bosch
  12 november 2014
 • 2014
  Herinneringen sterven niet.....
  herinnering 2   |   niet OK
  Alweer drie jaren geleden.... mijn herinneringen aan de contacten met Cor blijven omringd met een gouden randje!
  Ton Willems.
  Ton Willems - Mariahout
  11 november 2014
 • 2004
  welk een aimabele man...
  herinnering 1   |   niet OK
  Cor du Buy, wat een geweldige man was dat.
  Als opvolger van Ton Meijer als voorzitter van de OTC mochten wij het genoegen smaken dat Cor du Buy op ons jaarlijke Nederlandse Veteranenkampioenschap de prijzen kwam uitreiken aan de winnaars.
  Na afloop bleef hij gezellig nog een halfuurtje napraten en uiteraard ook over vroeger. Ook nadat Ton van Ginkel het stokje van mij had overgenemen in 2006 omdat ik in het hoge Noorden ging wonen, is Cor du Buy onze gast gebleven.
  Een man om nooit te vergeten.


  Ruud Peters - Farmsum
  11 november 2014
Het condoleanceregister van Nederland

Het condoleanceregister van Nederland

Condoleanceregister delen