Plaats een reactie
Vorig jaar openbaarde zich kanker bij Spijkers. Desondanks bleef hij in het openbaar steeds optimistisch. Spijkers maakte de kunst van het koken in de jaren tachtig en negentig groot in Nederland. Hij was ook een van de eerste zogenoemde televisiekoks, onder meer in het tv-programma Koken met Sterren. De geboren Tilburger leerde zijn talenten onder meer in in het sterrenrestaurant Chalet Royal. In de jaren zeventig presteerde hij het om tien keer achter elkaar de eerste plaats op te eisen als kok van het beste restaurant van Nederland. In 1997 werd Spijkers mede-eigenaar van hotel-restaurant De Swaen, waarvan hij al jaren chef-kok was. Zijn kookkunsten droeg hij over aan een nieuwe generatie op de Cas Spijkers Academie, die hij enkele jaren geleden oprichtte, een koksopleiding met vestigingen in Boxmeer en De Lutte. Zelf kookte hij de laatste jaren vooral voor het bedrijf Princess, waarmee hij Spijkers een samenwerking was aangegaan.
Een herinnering delen met de nabestaanden
Waarom was de overledene zo bijzonder voor u? Laat het de nabestaanden weten in uw eigen woorden of met foto's, film en muziek.
Maak een herinnering
Hoe reageert u?
Elke reactie die uit uw hart komt is waardevol. Het hoeft niet anders of deftiger dan hoe u normaal praat.
Lees meer