condoleanceregister van

Bobbejaan Schoepen

16-05-192517-05-2010
Plaats een reactie
Boom, 16 mei 1925 - Turnhout, 17 mei 2010

De Vlaamse Bobbejaan Schoepen is maandag overleden aan een hartstilstand in een ziekenhuis in Turnhout. Dat heeft zijn zoon maandag bevestigd.

Bobbejaan Schoepen is de artiestennaam van Modest Hyppoliet Joanna Schoepen. Schoepen was zondag jarig en werd toen 85 jaar. De hoogbejaarde zanger-gitarist was bezig aan een revival en zou dit najaar een nieuwe live-cd uitbrengen.

De Vlaamse zanger was in 1948 de eerste Vlaamse zanger die internationaal doorbrak. Hij toerde tijdens zijn leven in twintig landen met onder anderen Josephine Baker, Caterina Valente, Gilbert Bécaud en Toots Thielemans. Die laatste speelde enige tijd als gitarist in zijn band. In de jaren vijftig stond hij in Brussel ook geregeld samen met de nog jonge Jacques Brel op het podium. Zelfs in het Amerikaanse Nashville, het mekka van de country, genoot Bobbejaan Schoepen enige tijd een grote populariteit.

Schoepen schreef onder meer de nummers Ik heb eerbied voor jouw grijze haren ( zanger Gert Timmermna ) en Café zonder bier. In totaal werden meer dan vijf miljoen platen en cd\\\'s van hem verkocht.

Een herinnering delen met de nabestaanden

Waarom was de overledene zo bijzonder voor u? Laat het de nabestaanden weten in uw eigen woorden of met foto's, film en muziek.

Maak een herinnering

Condoleances

Laatste reactie geplaatst door:
Tonnie Doekbrijder, Nijmegen

Schrijf ook een condoleance

Hoe reageert u?

Elke reactie die uit uw hart komt is waardevol. Het hoeft niet anders of deftiger dan hoe u normaal praat.

Lees meer
Het condoleanceregister van Nederland

Het condoleanceregister van Nederland

Condoleanceregister delen