condoleanceregister van

B.B. King

16-09-192514-05-2015
Plaats een reactie
Riley Ben "B.B." King werd geboren 16 september 1925 op een plantage en heeft daar een groot deel van zijn jeugd gewerkt.

Op jonge leeftijd raakte King in de ban van zwarte muzikanten en al snel ontwikkelde hij zijn eigen muzikale vaardigheden in de kerk bij het zingen van gospel.

Op de radio begon hij de naam The Pepticon Boy te gebruiken, wat later Beale Street Blues Boy werd. Die naam werd afgekort tot gewoonweg Blues Boy, wat uiteindelijk B.B. werd.
B.B. King speelde vooral op Gibson-gitaren en noemde ze traditiegetrouw "Lucille".. Ook hier zit een verhaal achter.

King heeft een zeer vol en actief leven geleid. Hij was bekend als gokker, vegetariƫr, niet-drinker en niet-roker. Sinds meer dan tien jaar stond hij als diabeticus op in de strijd tegen suikerziekte.

In 2011 trad hij voor het laatst op in Nederland tijdens het North Sea Jazz festival. Door een val kwam aan zijn optredens op 89-jarige leeftijd een eind. Begin april jl. werd hij opgenomen in het ziekenhuis van zijn woonplaats Las Vegas wegens ernstige uitdroging als gevolg van zijn diabetes. Op 14 mei overleed hij in zijn slaap.

bron: wikipedia

Een herinnering delen met de nabestaanden

Waarom was de overledene zo bijzonder voor u? Laat het de nabestaanden weten in uw eigen woorden of met foto's, film en muziek.

Maak een herinnering

Condoleances

Laatste reactie geplaatst door:
ingrid sasbrink, nijverdal

Schrijf ook een condoleance

Biografie

Bekijk biografie
Het condoleanceregister van Nederland

Het condoleanceregister van Nederland

Condoleanceregister delen