condoleanceregister van

Appie Baantjer

16-09-192329-08-2010

Welke herinnering heeft u aan Appie?

Herinneringen zijn iemands meest waardevolle bezit. Na een verlies geven ze troost en brengen ze de overledene weer even heel dichtbij. Deel hier uw eigen herinneringen in woorden, beelden of muziek.

Maak een herinnering
Bekijk herinneringen
* verplichte velden

Register geopend door:

Stuur de beheerder een e-mail
Condoleanceregister.nl

Herinneringen

 • Tekst
  herinnering 4   |   niet OK
  Hij zal nooit vergeten worden. Lees nog altijd met plezier zijn boeken.. En ik heb de grote eer gehad om hem persoonlijk te ontmoeten.
  Jolanda van Dijk - Schiedam
  29 augustus 2019
 • herinnering aan Appie Baantjer zo die was en ook met pieter R
  herinnering 3   |   niet OK

  zo herinnering aan Appie Baantjer in mijn hard

  Groetjes van Theo Tesser

  Theo Tesser - Liempde
  29 augustus 2017
 • 2015
  Appie voor altijd in mijn hart
  herinnering 2   |   niet OK
  Het begon allemaal in 1984 met de film 'Moord in extase' met Joop Doderer en Ron Brandsteder. Ik werd nieuwsgierig naar de schrijver van dit verhaal en zocht in de bibliotheek in Roosendaal zijn toenmalige adres in Duivendrecht op. Ik had vragen aan die man en schreef hem met de hand een brief. Enkele maanden later kreeg ik antwoord, met excuses dat het zo lang had geduurd. Dat werd het begin van een vriendschap met Appie en Mar. Ik was toen 16 jaar en zat op de MEAO. In het laatste jaar moesten we 10 boeken lezen of een scriptie schrijven en mijn keuze stond al vast: het zou Baantjer worden. Er was toentertijd helaas weinig over hem bekend en hij heeft dus geholpen met de biblio- en biografie. Alles ging toen nog met kerende post en ik heb alle brieven nog brewaard. Ik heb zelfs nog een brief aan de echte Dick Vledder gestuurd. Het werd een mooie getypte scriptie, waar ik veel plezier aan heb beleefd. Dit was ook hrt begin van mijn Baantjer collectie. Kwam er een nieuw boek uit, dan was het snel in mijn bezit. Uiteindelijk heb ik ze bijna allemaal, alleen 'Broeders van de zaahte dood ' niet. Appie en Mar stuurden altijd een kaart met mijn verjaardag (29 augustus!), toen ik trouwde, toen de kinderen geboren werden... Het was zo'n lief stel, ik belde ze ook wel eens. Ik heb Appie en ook Mar een aantal keren ontmoet: tijdens de Margrietmiddag in Sonesta Amsterdam, een keer bij V & D in Roosendaal, een keer bij hem thuis in Medemblik, in Utrecht tijdens zijn verjaardag en de laatste keer in Krasnapolsky Amsterdam met Mar.

  Het deed hem veel pijn dat hij zonder Mar verder moest en als ik hem belde vertelde hij dat ook hoe moeilijk dat was. En toen kwam het bericht dat hij zelf gestorven was en nog wel op mijn verjaardag, zodat ik hem nooit vergeet.

  Een man die eenvoudig bleef en in iedereen belangstelling toonde, is heen gegaan maar in mijn hart heeft hij een speciaal plaatsje met Mar.
  Miranda Kerstens - Roosedaal
  29 augustus 2015
 • wilma nachbar
  Er is een herinnering aan de nabestaanden achtergelaten door:
  wilma nachbar - koog aan de zaan
  29 augustus 2014
  herinnering 1
Het condoleanceregister van Nederland

Het condoleanceregister van Nederland

Condoleanceregister delen