INLOGGEN
WACHTWOORD VERGETEN
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
 Onthoud mij!
Wachtwoord vergeten?

Met een account kunt u:
  • registers aanmaken en beheren
  • een eigen profielpagina aanmaken
1 condoleance voor Piet Stoffelen ( Oud ...
Piet Stoffelen ( Oud ...
04-08-2011
overleden
14-09-1939
Op 71-jarige leeftijd is op 4 augustus Piet Stoffelen overleden. Hij was in 1971-1994 Tweede Kamerlid voor de PvdA en daarna nog drie jaar (1996-1999) senator voor die partij. Daarnaast was hij een actief lid van de parlementaire vergadering van de Raad van Europa. In die functie maakte hij zich sterk voor de verdediging van burgerlijke vrijheden en voor het niet laten verjaren van oorlogsmisdaden.

Piet Stoffelen was geruime tijd politiewoordvoerder van zijn fractie en hield zich daarnaast bezig met binnenlands bestuur. Hij deed onder meer, samen met de CDA'er Vincent van der Burg, een poging om een Kamerminderheid het recht van enquête te geven. Het voorstel strandde echter in de Eerste Kamer.

De als een gedegen Kamerlid bekendstaande Stoffelen begon zijn loopbaan bij de gemeente Enschede en werkte later als staflid bij de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijk bureau van de PvdA. Piet ( ooit buurman van me in oldenzaal ) rust in vrede !
www.parlement.com/93...

Register aangemaakt door:
Albert Bolink

Register delen:

condoleance 1 t/m 1 van 1
Condoleance 1 is geplaatst door:
 Erwin A Gommer
Oldenzaal, 8 augustus 2011 16:45    
Dag Piet,bericht uit jouw Boeskoolstad,ik kende je want je kwam wel eens bij Mevrouw Miggelbrink ad Elsmorsweg,dat was een kennis van mijn moeder die al in 1994 overleed.Ook ik was politiek betrokken bij de PvdA in Oldenzaal die niets heeft laten horen.Bewust heb jij me aangezet iets te doen in de politiek en daarvoor ben ik je dankbaar ook voor je werk in de eerste en tweede kamer,ik zag je of hoorde je naam en dacht ik he das Piet.!Momenteel ben ik actief voor GroenLinks onze partij is mij te veel veranderd.
Wens je nabestaanden alle kracht om door te gaan met dit zware verlies.

Dag Piet!